Det hade gått 5 år!!

Lite entusiasmerade av att hålla på med Östgöta Nation i Stockholm under tidigt 60-tal var vi några som styrde till med jubiléum redan 1962, efter 5 år. Inte för att jag minns hur vi fick ihop kullen, men det kom ett fyrtiotal.

Den gången höll vi till i källaren på Lindstenska fastigheten i en restaurang, som då hette Maxim.
Nu, 2014, finns bara ingången kvar till den restaurangen. Den fungerar nu som nödutgång, som ej får blockeras. Troligen från Filmstaden, som ockuperar hela gamla Chinabiografen och en del angränsande utrymmen.

Det blev en trevlig tillställning, med som jag minns lite nya oväntat trevliga bekantskaper inom den del av kullen, som en blyg realare aldrig tog kontakt med på 50-talet.

Vi tyckte vi var så långt komna i livet att vi kunde kosta på oss en "Kantat", Roland Allard och jag.
Kors på Idas grav kände vi igen även som melodi på en östgötasång och var ungefär nivån på tonsäkerhet på den tiden, så den melodin fick det bli. "Älgen" med meriter som dirigent för Bonn'kapället var vår försångare.

Ett tekniskt ekonomiskt samarbete om ni så vill! Ja herregud, vad vi kunde, men inte blev vi några Nobelpristagare inte.
Fast ett par blev blev i alla fall Professorer.


Det blev dags för 10-årsjubileum 1967

En utspridd arrangörskommitté. Mårten (Lars Mårtensson) i Stockholm och jag i sulfitlukten uppe Kramfors lyckades få till ett jubileum nere i Linköping. Nej - sulfit rimmar, men har en egen lukt. Det är sulfat som luktar.

Träffen har länge varit helt odukumenterad, men den gick av stapeln på Trägår'n med vad jag kan minnas ett Nachspiel på Lorry - eller Nattklubben, som det kallades i Linköping på den tiden. Jag minns att någon mer 57-kamrat också hade hamnat långt upp, i Örnsköldsvik. (Det var innan dom rekryterade Linköpingsbor till professorer i Umeå).

Jag fick till slut några bilder från Else-Britt och hennes A-klass när det nu 2017 blir dags för 60-årsjubileum. Tack för dem!

Marita, Eva, Kajsa, Bodil, Hasse, Else-Britt_________Roland, Hasse, Sven, Bengt

Waste, Bibban, Gertrud, Else-Britt

Så här så den inbjudan ut:

STUDENTJUBILEUM

Hej gamla 57-a! Det är dags för tioårsjubileum av den nervösa men glada våren 1957. Därigenom är det alltså dags att ventilera gamla minnen och efter bästa förmåga glömma vårt borgerliga jag för att försöka fånga något av den gamla bekymmersfria studenttiden.

Lördagen den 6 maj tycks vara en lämplig dag. Den dagen träffas vi på Trägår'n i Linköping för att äta en supé och för att eventuellt få oss en svängon med en gammal skoldansvalspartner.

En sådan här jubelträff kan bli trevlig för oss men blir med alla minnen ganska trist för våra äkta hälfter, varför vi bör bespara dem att följa med på supén

Någon sight-seeingträff på eftermiddagen är ej planerad men kan om intresse finns ordnas. I så fall kan vi i all enkelhet göra en liten rundtur för att se exempelvis det som ska bli Linköpings akademiska utbildningslokaler.

Lördagen den 6 maj kl 20.00 ses vi på Trägår'n i Linköping. För att vi ska kunna ordna bord i tid måste vi ha svar senast den 19 april under någon av nedanstående adresser.

Nils-Uno Gustavson Lars Mårtensson
Box 432 Tegelbruksvägen 25
FRÅNÖ HÄGERSTEN
Tel. 0612/307 36 Tel. 08/45 98 59

 

 


Hela 15 år hade gått när det blev 1972.

Och redan då hade nuvarande kommitte satt igång att sköta om oss, och jag bodde i Sundsvall.
Jag kommer ihåg hur jag tänkte på alla jubilarerna när jag satt på Finlandsfärjan därifrån.

Jag var tvungen att vara på utlandsuppdrag (Finland!?) i stället för att jubilera nämligen.


Det blev dags för 20-årsjubiléum 1977

Från Lilla Edet, där jag då bodde vet jag att jag for via Trollhättan och hämtade Birgitta Löf (f.d. Sandin).

Jag tror att vi hade middagen på Frimis, men har inga bilder eller noteringar därifrån.
Men fick givetvis hjälp av Kristina,Nisse 1957

Roland 1960