Återseende igen fredagen den 20 maj 2022

Efter att ha försökt att samlas redan efter tre år sedan sist fick vi ge oss för pandemin, men nu blev det av i den vanliga femårsfrekvensen. Nedanför finns underlaget för en notis i Corren som givetvis blev redigerad (bantad) av familjeredaktören.

Studentkullen vid Linköpings Högre Allmänna Läroverk 1957, nuvarande Katedralskolan, började sina återträffar 1962 och har sedan träffats vart femte år. Den 20 maj möttes 23 av de ursprungliga 103 åter i Linköping och mindes sina examensdagar för 65 år sedan.

Före lunchen i Flygvapenmuseum i Malmslätt hade vi en timmes mingel varvid samtalen fortsatte där de slutade för fem år sedan. Av den kunnige guiden Bo Lindman fick det allt piggare årsrika gänget en uppdatering av Malmens och flygets historia inklusive den över Östersjön 1952 nedskjutna och sedan bärgade DC3-an, som visade sig vara en verklig spionthriller.

Dagen avslutades i festvåningen i huset som 30-talister kommer ihåg som Handelsgymnasiet på Klostergatan, baksides granne med Konsul Ullholms bostad (Ullastrumpan) på S:t Larsgatan.

I sorlet runt borden kunde man höra både gymnasieminnen och berättelser från de olika livsödena bland läkare, författare, lärare, industrifolk. journalister och författare och en och annan befaren akademiker. Studentkullen är numera spridd i världen till bl.a. USA, Kanada, Frankrike, Tyskland och Umeå.

En av kamraterna sammanfattade: ”Det roliga med dessa möten är att man återser dem man gärna vill tala med!”, varefter man enades om att återses redan om två år. Fast några tillresande samlades redan nästa dag för en nostalgisk promenad i centrala Linköping.


Till slut fick vi arrangera ett jubileum! Tack!
Här nedan kommer den vanliga bilddokumentationen!

Bilder från hela dagen
Årets kallelse
Ylvas krönika


Vi som denna gång samlade oss:
Anita, Barbro, Nils-Uno, Sven och framför allt Lennart !